מאת: שירה
11:07 | 1/11/2010

קביעת ״יהרג ואל יעבור״ בימינו.


שלום,
נקבע ״יהרג ואל יעבור״ על השירות לאומי לבנות אבל זה לא אסור לקבוע דבר כזה משום הוספה למצוות שאסור להוסיף ולגרוע ?
אני לא שואלת את זה כי אני רוצה לעשות שירות לאומי אלא שחשבתי שאסור לקבוע דבר כזה בימינו ?
או שזה קשור לשחושת האיסורים החמורים, גילוי עריות, שפיכות דמים ועבודה זרה ?

אשמח לקבל תשובה ותודה רבה על העבודה הנפלאה !
מאת: ח.
05:41 | 1/12/2010

הוספה למצוות?


ומדוע אינך שואלת שאלה זו לגבי ה"מצוות" החדשות שהוסיפו בימינו כגון שירות לאומי לבנות ושאר "מצוות" דתיות-לאומיות?
מאת: שירה
14:05 | 1/12/2010

קביעת ״יהרג ואל יעבור״


כי אני לא מתכוונת לעשות שירות
לאומי...
ויש הבדל בין ״ציווי״ שבא ממדינה פושעת שהוא לא נחשב בעצם, ליד ציווי כזה שהוא כן קשור לתורה. השאלה שלי לא הייתה על השירות לאומי בכלל, אלא על האפשרות של קביעת ״יהרג ואל יעבור״ בימינו.
מאת: צלפחד
13:46 | 1/12/2010

שתי תשובות:


1.לגבי  שירות לאומי איסורו משום אביזרייהו דגילוי עריות, זה לא "עוד דבר" בנוסף לשלשה אלא אחד הסעיפים של איסור שהוא יהרג ובל יעבור (כמו שלט אבות מלאכה אינם תוספת על "לא תעשו מלאכה" אלא סעיפים של איסור מלאכה בשבת) כן כתוב במפורש בגילויי הדעת שיצאו בזמן התחלת השירות הלאומי (העתק של גילויי הדעת תוכלי לראות בדת הציונות חלק א עמודים קעו-קעז) יש עוד צדדים באיסור שירות לאומי שעל חלקם אין דין של יהרג ובל יעבור  המבוארים בדת הציונות חלק ב עמודים רב-רטז שאחד מהם הוא העברה על הדת (אביזרייהו דעבודה זרה) ראי דת הציונות חלק ב עמוד ריא

2.לעצם הסברא שהבאת שזה נקרא "בל תוסיף": גם אם אין אלו אחד משלשת עבירות החמורות עדיין היה ניתן להקרא ייהרג ובל יעבור מצד "למגדר מילתא" משום "כל העובר על דברי חכמים חייב מיתה" (ברכות ד: וביאר רבינו יונה שהחיוב מיתה הוא לא מצד עצם האיסור דאורייתא שמא עלולים לעבור אלא מצד "פורץ גדר,גדרן של חכמים שגזרו, ישכנו נחש") ואפילו בזמן שסנהדרין הייתה דנה דיני נפשות שסנהררין הייתה מוציאה להורג פחות מאדם בשבע שנים ואם הייתה סנהדרין שהייתה מוציאה להורג יותר הייתה נקראת חובלנית (מכות ז.) אף על פי כן אין זה נקרא בל תוסיף אם הרגו מי שאינו חייב מיתה אם ראו שאין אימת הדין מספקת  "דהרי בהוראת שעה יכולים היו הב"ד להורגן" (מהר"ץ חיות שם)

מאת: יצחק _ב
18:14 | 1/12/2010

בל תוסיף?


בל תוסיף היא הוספת שמירת מצוה חדשה נוספת על מצוות התורה כפי שנאמר (דברים פרק ד פסוק ב) לא תוסיפו על הדבר אשר אנוכי מצוה אתכם.

איזו מצוה זאת "ייהרג ואל יעבור" ?

מאת: שירה
06:41 | 1/13/2010

...


תודה לעונה, קבלתי תשובה עכשיו =]
דברתי על זה שמוסיפים יהרג ואל יעבור על איסור כבר קיים, שירות לאומי.



שירות לאומי | גירוש גוש קטיף | פורום | יחס גדולי ישראל לציונות | ישוב ארץ ישראל | אודיו-וידאו | צור קשר | חינוך ילדים | ספר דת הציונות |