מאת: אבנר
18:32 | 1/6/2007

לשון הרע


לכבוד הרב יואל,
האם מותר להגיד לשון הרע על רשעים בישראל??
האם החפץ חיים היה מאשר לך לכתוב פה השמצות נוראיות על רבנים בישראל? ולשיטתך, שאינם שהם אינם רבנים אלא רשעים האם זה מתיר את רמיסת כבודם?
18:32 | 1/6/2007

ראה תשובה על כך בקשור...


הזה.

בברכה, יואל.
מאת: יצחק ב
18:22 | 1/8/2007

כך נהג הגאון מבריסק...


פעם בערב יום הכיפורים הלך מרן הגאון מבריסק זצוק"ל אחרי מיטתו של אדם גדול ומכובד ור' שלמה לורנץ לצידו.במשך ההלויה פירט הגאון לר' שלמה כמה מהשקפותיו של הנפטר שאינם נכונות.ומה ראה הגאון לדבר בצד השלילי של הנפטר בשעה שמלווים אותו לבית עולמו ועוד בעיוה"כ?
הסביר הגאון: צריכים לדעת מה מותר ומה אסור בלשון הרע.אם הנך יכול להציל את חבירך מליכנס לשותפות עם מי שיכול לרמות אותו אפילו על חמש לירות אתה מחויב להגיד לו את זה.ומה על הצלת חמש לירות כך עאכו"כ על הצלה מהשקפה שאינה נכונה-למי שעלול להנזק ממנה,שהרי זה הפסד בל ישוער.
ומדוע דוקא בשעת הלוויתו ועוד בעיוה"כ? כי לא הותר לדבר על חבירו אלא למי שבטוח בעצמו שאין לו שום נגיעה עצמית ואין כוונתו אלא הצלת חבירו.
בלכתנו אחרי מיטתו של הנפטר ועוד בעיוה"כ,שקלתי בדבר,והגעתי למסקנה כי במעמד כזה וביום הזה אין סיבה לחשוד בעצמי באיזה נגיעה ולכן החלטתי לומר לך את האמת,כי למרות גדלותו בתורה של הנפטר,בעניני השקפות ישנם דברים שבהם אין לקבל את דעותיו,מפני שהם לא בסדר.
(מ"במחיצתם של גדולי התורה" עמ' 165)
מאת: מאן דהוא
14:52 | 1/8/2007

התשובה בשאלה !!


הלא מחטיאי הרבים מצוה לשנאותם .. ואיזה כבוד אתה מציע לחלוק למחטיאי הרבים ?? גדול המחטיאו מההורגו ...שכחת ?



שירות לאומי | גירוש גוש קטיף | פורום | יחס גדולי ישראל לציונות | ישוב ארץ ישראל | אודיו-וידאו | צור קשר | חינוך ילדים | ספר דת הציונות |