ואמר לנו בתורתו חדשיכם ומועדיכם שנאה נפשי ואמר רבי עקיבא הן המועדות שבדאן ירבעם בן נבט מלבו.
אי אפשר לצרף מילים סתם כך (על פי נטיית הלב) ולרשום בסופן סימן שאלה ובכך ליצור שאלה בעלת טעם והגיון! אם נלך בדרכך נוכל ליצור אינסוף שאלות אבסורדיות שאולי ידגימו לך למה מובילה דרך מחשבתך: אם הקב"ה ירד מלמעלה ויגיד לכם שמותר לאכול חזיר גם לא תשמעו לו? ואם הוא יגיד לעזוב את הארץ ולהקים מדינה יהודית באוגנדה? ואם... ואם... ואם...?
מי שהכיר את מרן הרב שך וראה במו עיניו את ישרותו, את נאמנותו לכל דברי התורה, את ההכרה וההערכה של כל גדולי הדור אליו, יכול לסמוך על מה שהרב שך אמר.
אך מה יעשה אדם שפוסע עכשיו את פסיעותיו הראשונות בעולם היהדות [האמיתית], ורוצה לדעת אם לסמוך על הרב שך שסמך על החפץ חיים או לסמוך [להבדיל אלף אלפי הבדלות] על הר' יעקב אריאל או הר' שלמה אבינר שסומכים על הרב קוק. האם יש לך אמת מידה ברורה בשבילו, שתכריע בצורה ברורה "מי הם גדולי הדור" ?
ולסיום, הערה קטנה: אם יש לך בבית [או במחשב] את ספר החינוך, למה לא עיינת בפנים כדי לציין את המקור במדויק ולא בכמדומני, ואם אין לך - איך אתה חושב 'ללכת אחרי החכמים' כאשר ספר כה בסיסי במחשבת היהדות חסר לך ?
עכ"פ, אתה צודק שזה נמצא במצוה תצ"ה, אך בעיקר במצוה תצ"ו.
שירות לאומי | גירוש גוש קטיף | פורום | יחס גדולי ישראל לציונות | ישוב ארץ ישראל | אודיו-וידאו | צור קשר | חינוך ילדים | ספר דת הציונות | |
|