חשוב להוסיף שני מקורות לדברים שנאמרו כמפורסמים אבל לאדם רגיל חשוב להביא סימוכין:
א. שבתו של הרה"ג יוסף רוז'ין (הרוגוצ'ובר זצוק"ל) אוימה בפיטורין באם אביה הגאון יכתוב על האי"ה.
ב. מנין לכם שאכן כל אדם בירושלים דאז ידע שחיים ויצמן לא יעמוד בהבטחתו וילמדו ביקורת מקרא באונ'.
אין צורך לפרסם את ההודעה בפורום אלא פשוט לצרף מקורות במאמר. ברצוני לשלוח מאמר זה לאדם מסוים אבל בטוחני שעינו תשאל על שני פרטים אלה לכן כתבתי את הדברים. תודה וישר כח.
בקשר לבתו של הרוגוטשובער- עדות רבי משה בלוי נדפס בשעתו בעיתון "קול ישראל", ובספר "כתבי רבי משה בלוי, עמ' 67).
בקשר להערה ב'-לא היה צריך להיות נביא לשם כך כי כפי שמובא במאמר (ובכל ספר היסטוריה המדבר מהאוניברסיטה העברית ותולדותיה (ראה למשל לקסיקון ציוני למנחם תלמי הוצ' מעריב) מובא שכבר בתרפ"ד פעלה המחלקה למדעי הרוח של האוניברסיטה וחיים וויצמן עוד לפני כן היה חבר בוועד הלונדוני להשגת מימון להקמת מחלקה זו (דוד ילין-איש הרוח והמעש, רות בורשטיין עמ' 322-323, ראה שם כי כבר בתרפ"ב מדווח ילין על תרומות שהגיעו מהועד של ויצמן).
בברכה, יואל
בכוונתם האמיתית-להחליף את בית המדרש באוניברסיטה. הוא אמר במפורש בדבריו כי תהיה מחלקה למדעי היהדות. אבל זה לא משנה דבר, גם אם לא הייתה שם מחלקה כזאת.
שירות לאומי | גירוש גוש קטיף | פורום | יחס גדולי ישראל לציונות | ישוב ארץ ישראל | אודיו-וידאו | צור קשר | חינוך ילדים | ספר דת הציונות | |
|