אינה קשורה כלל לנושא גיוס בני הישיבות וצריכה להיות השקפה של כל אדם בר דעת המבין כי חייו הם ערך עליון וחשוב ואין לך שוטה גדול יותר מן המפקיר חייו לגמרי. (ומי שקשה לו להבין על מה מדובר יעיין ערך השלכת חיילי השייטת כשבידם ערכות צביעה לתוך קבוצת בריונים חמושים כי פשוט "לא ידעו" שהם אלימים וחשבו שהם ירוצו להביא דפים כדי לראות את כשרונות הציור והצביעה של השייטת...).
כמובן שאם ישנם סעיפים בחוק הגיוס המאפשרים למועמד לגיוס לפטור עצמו מן הגיוס מבלי שיצטרך לשלם מחיר על כך (כגון ישיבה במאסר) כדאי לנצלם ואם אין כדאי ליטול עצה מאחד מגדולי התורה כיצד לנהוג. ובאשר לעובדה כי השואל הוא חילוני יש לשאול אותו מדוע מתגייס לסכן את חייו עבור משהו שמנקודת מבט חילונית אין לו שום קשר ושייכות עמו? בברכה, יואל.מה בדבר הגיוס למסגרות החרדיות כמו של חיל האויר ואמ"ן המובטחת הפרדה מנשים, שעות לימוד וכו' בתור חרדי שאינו יכול ללמוד יום שלם ורוצה לעבוד? האם יש בכך בעיות?
"מסגרת חרדית" מפני שאין שום מסגרת חרדית עצמאית בצבא וכל המסגרות הפונות לחרדים כפופות לדרגי פיקוד שונים שאינם שומרי תורה ומצוות כלל (ובמקרה הטוב לא הרבה יותר גרוע מכך...).
לגבי הגיוס לצבא כפיתרון תעסוקתי. באופן כללי- יש הרבה חסרונות לצבא לעומת מסגרת אזרחית אך צריך לזה אריכות רבה. באופן פרטי- אם אכן מדובר במקום עבודה שתנאי העבודה והסביבה בה נמצאים אינם שונים בהרבה מהאפשרויות העומדות בפני אותו אדם במסגרות התעסוקה האזרחיות ראוי להתייעץ מורה הוראה מובהק בדבר העדפת תעסוקה במסגרת צבאית על תעסוקה במסגרת אזרחית וכל מקרה לגופו צריך התייעצות שכזו.
בברכה, יואל.
| שירות לאומי | גירוש גוש קטיף | פורום | יחס גדולי ישראל לציונות | ישוב ארץ ישראל | אודיו-וידאו | צור קשר | חינוך ילדים | ספר דת הציונות | |
|
|