מאת: משה
11:25 | 5/28/2010

ליואל אלחנן


האם אנשים שמגדירים עצמם רפורמים או קונסרבטיבים בלי שום ראיה באופק שיחזרו בתשובה(יש לי קרובי משפחה כאלו) האם עדיף להם למות על קידוש השם ולבוא ע"י כך לעולם הבא או להמשיך לחיות בעברות ובכך לאבד חלקם בעולם הבא?
18:59 | 6/8/2010

לגבי הרפורמים הקונסרבטיבים וכיו"ב...


אדם אשר מציאות חייו התמידית היא בחטא ובעבירות הוא בבחינת מת מהלך גם במשך תזוזותיו בעולם הזה וכל נדון של השוואה בין  מצבו בעולם הזה למצבו אח"כ הינו נדון של השוואה בין מוות למוות ולא בין מוות לחיים כשודאי לאדם כזה טוב מותו בידי שמים (גם שלא על קידוש ה') מאשר מה שממית עצמו בידיו בעוה"ז. ואיני מכיר מקור האומר שמי שמורד בה' בחייו ייחשב במותו כמקדש ה' (וכל מה שמצינו הוא שגם רשע גמור אם נהרג ע"י גוי אזי מיתתו היא כפרה על פשעיו גם אם היו חמורים ביותר אבל שייחשב ע"י זה כמקדש ה' איני מכיר מקור לכך ואם כבודו מכיר אשמח אם יחכימני).

בברכה, יואל.




שירות לאומי | גירוש גוש קטיף | פורום | יחס גדולי ישראל לציונות | ישוב ארץ ישראל | אודיו-וידאו | צור קשר | חינוך ילדים | ספר דת הציונות |