מועצת גדולי התורה של ש"ס הצביעה על הצטרפות להסתדרות הציונית וקבלת עקרונות "ירושלים"
האם עליי להוסיף עוד משהו ?
מה תעשו עכשיו ? תלכו נגד מר"ן רח"ל ?
ראשית אציין שוב כי בחמלת ה' עלי וברוב חסדיו אין מוטלת עלי החובה לתרץ את מעשיהם והתבטאויותיהם של אנשי ש"ס או כל תנועה אחרת. אעפ"י כן מוצא אני לנכון להגיב לנושא מחמת הכאב הגדול והבלבול שנגרם בעטיים של המעשים האחרונים.
כבר מזמן ניכרת פזילה של בכירים בתנועה זו בדבור ובמעשה לכיוון האידיאולוגיה הציונית וערכיה כשערכי היהדות שאמורים להיות נר לרגליה הולכים ונדחקים אט אט לפינה. כבר בתעמולת הבחירות האחרונה הדגישה ש"ס כי תדאג לשמר את מוסדות השמד של החמ"ד (הישיבות התיכוניות והאולפנות) ואף השתמשה באחד מזקני המפד"ל לשעבר יגאל ביבי כדי לחזק את אמינות הדברים.
תחנת הרדיו "קול ברמה" (אשר יותר היה ראוי לכנותה על פי המשך הפסוק "נהי בכי תמרורים") מפיצה דעות כוזבות ללא הרף הן ע"י שדרנים עמי ארצות והן ע"י מרואייניהם המומרים למיניהם והפוסחים על שתי הסעיפים שכל שטות שנאמרת על ידם זוכה לחותמת "תודה רבה על הדברים..." מאת המראיין, משימות מטופשות לילדי ישראל כמו "זיהוי" שירים חסידיים ומבצעיהם [כאילו חשיבותם של הללו מגעת עד כדי כך שצריך לדעת את שמם, וכאילו שהאזנה לרדיו גם היא בכלל מצות חינוך ילדי ישראל] והכל תחת מעטה של תחנה "תורנית" הרוצה להכניס לתוך בתי הבני תורה את הגועל נפש של הגרועות שבתחנות הרדיו החילוניות כשבין לבין מוכנסות תוכניות של שיעורי תורה והלכה כדי ליצור רושם "תורני" [והדבר ידוע כי בבית של תורה אין כלל מקום לשמיעת רדיו מכל סוג שהוא כפי שכבר הורו כל גדולי הדור] ואין פלא שרשויות התקשורת אשרו הקמתה של תחנה זו למרות התנגדותם העיקשת בעבר לכל תחנה שתעסוק ביהדות מפני שיודעים שתחנה בסגנון זה תשרת את מטרותיהם הרבה יותר ממה שתשרת מטרה יהודית כלשהיא.
ואם יש את נפשך לדעת האם אין בדברים משום ביקורת נגד הגר"ע יוסף דע כי חשש זה אינו כי אם תוצאה של המשוואה המפורסמת שמפיצים אנשי התנועה השכם והערב כי כל מעשיהם עפ"י דעת תורה אבל ב"ה לאחרונה התברר עד כמה דעת תורה בכלל ודעת תורה של הגר"ע יוסף שווה בעיניהם כשחבר בית הכסא מטעם התנועה חיים אמסלם מדבר גבוהה גבוהה על "שיטתו ההלכתית" בעניני גיור ומתרברב כי כתב על זה ספרים הלכתיים כשאין לו שום הסכמה מהגר"ע יוסף לא על התבטאויותיו ולא על ספריו [וזאת מלבד שמחזק ידי פורצי הגדר של הלכות הגיור הבסיסיות ביותר ונותן יד לקיומם של גיורים פיקטיביים כדוגמת גיורי דרוקמן וחביריו בדברי הבל ובגילוי פנים בתורה שלא כהלכה].
יתרה מזו, אנחנו מחוייבים בראש ובראשונה לתורתו של מרן הראשון- משה רבנו. ותנועת הציונות שכל מגמתה לעקור את תורת משה רבנו מעם ישראל ולא רק בדבור עושה זאת אלא עשתה זאת הלכה למעשה ובפרט בכל הנוגע לבני עדות המזרח ויהדות ספרד היא תנועה שאין לך חילול ה' גדול מהצטרפות יהודי שומר תורה ומצוות לשורותיה מרצון [והצטרפות זו גרועה מהצטרפות לוותיקן או לתנועה הנוצרית].
ויבטלו אלף חברי בית הכסא של מפלגה פלונית או אלמונית ואות אחת מתורה"ק לא תתבטל. ואיך יעלה על הדעת שתנועה שהוקמה כדי להחזיר עטרה ליושנה דהיינו להחזיר ליהדות ספרד המפוארת את היהדות שעשקה ממנה התנועה הציונית תבקש להיות חברה באותה תנועה האחראית לשמד מיטב בניה ובנותיה-היש לך אבסורד גדול מזה וכאב גדול מזה?
ואל יחשדני מאן דהו כי מקרבתי למפלגה האחרת נאמרים הדברים כי ב"ה על אף שמצד עצמי איני ראוי להגדרה הנעלה "בן תורה" משתדל אני להיות זנב לצבור זה וחלק יסודי של השתדלות זו הוא שלא להיות מושפע מאף אדם שלא מחמת גדלותו בתורה ויראתו הקודמת לחכמתו והרבה מהכאב המובע בדברים לעיל שמעתי במה אזני מהקרובים ביותר לגר"ע יוסף.
והקב"ה יחזירנו בתשובה שלמה ויזכה את כל העוסקים בצרכי ציבור לעסוק בהם באמונה ויפקח עיניהם להבין את ההשלכות החמורות של מעשיהם על כלל הצבור בכלל ועל שומרי תורה ומצוות הרואים בהם מייצגי התורה בפרט ולא יסמאו עיניהם מראות מחמת שוחד של כבוד מדומה או ממון.
בברכה, יואל.
מאי שנא הכא,
הרי כל עצם הכניסה לכנסת זה אותו דבר.
אז נכנסו לכנסת בהוראת שעה של גדולי הדור, כדי לסייע לעולם התורה ונכנסים לעוד מוסד לא יותר גרוע מהכנסת באותה מטרת קירוב וסיוע רק יותר גלובאלי
ראשית- גדולי ישראל שהורו כהוראת שעה להשתתף בבחירות לבית הכסא לא עשו זאת כדי "לסיע לעולם התורה" וגם לא כדי "לקרב רחוקים". נכון שלמעשה המדינה הוקמה ופועלת עד היום כמכשיר המוציא לפועל את האידיאולוגיה הציונית שהיא במהותה נוגדת לגמרי את היהדות אבל מפני שלדעת הגדולים שהורו כהוראת שעה להשתתף בבחירות לא מדובר כאן על שותפות מרצון כי על כרחנו תקפה ידם של הציונים והשתלטו על כלל ישראל בארה"ק ולא נותר לנו כי אם לעמוד על שלנו שלא נאבדו לגמרי ובמה שנוכל להרים קול זעקה ומחאה כדי למעט חילול ה', אין בזה שום הודאה לדרך הציונות כי אם אדרבה עמידה לנגדה עד כמה שידנו מגעת. [כפי שביאר באריכות יו"ר מועצת גדולי התורה של אגו"י הגאון רבי ראובן גרוזובסקי זצוק"ל בספרו "בעיות הזמן".] אבל להכנס מרצון להסתדרות הציונית עצמה תוך קבלת עקרונות היסוד של הציונות זה דבר אחר לגמרי וכמוהו כהודאה בלגיטימיות של הציונות. והראיה הכי גדולה שזה לא אותו הדבר היא שש"ס הוצרכו לשנות את תקנות המפלגה שלהם כדי להכנס להסתדרות הציונית. אם זה אותו הדבר מדוע נדרש שינוי זה?.
בברכה, יואל.
לגבי שאלתך הראשונה-עיי' בדברי הגר"ר גרוזובסקי הנ"ל בהרחבה בספרו "בעיות הזמן".
לגבי שאלתך השניה- אכן שאלה גדולה וכואבת שאלת אך אינה קשורה כלל לתשובתי, שהרי תשובתי לא באה לטפוח על שכמם של חברי בית הכסא מטעם אגו"י ויהדות התורה כאילו עושים כל (או אפילו חלק קטן) מהמוטל עליהם בדברי הגר"ר גרוזובסקי אלא להצביע על הבדל עקרוני בין השותפות ע"י שליחת נציגים לבית הכסא לבין חברות בהסתדרות הציונית. כמובן שעצם הנוכחות בבית הכסא גם אם יש לה פתח כלשהוא של היתר מצד הוראת שעה וכד' עדיין נצרכת לעוד פרט חשוב שגם עליו מצביע הגר"ר גרוזובסקי בספרו וז"ל:
"אבל כמובן שלזה צריך שיהיו השלוחים אנשי חיל, אנשי אמת, יראי אלקים ושונאי בצע וחכמים שיהיו יודעים את אשר לפניהם, עזים כנמר ורצים כצבי במלחמת ה' כחומה ולא כדלת הסובבת על צירה ואשר יוכלו לדבר את אויבים בשער". ע"כ.
| שירות לאומי | גירוש גוש קטיף | פורום | יחס גדולי ישראל לציונות | ישוב ארץ ישראל | אודיו-וידאו | צור קשר | חינוך ילדים | ספר דת הציונות | |
|
|