מאת: יניב
18:19 | 10/19/2006

המשך ל-עיין לעיל בהודאה של ניב


בס"ד
לרב יואל שלום
ראשית כבר הצלחתי ללמוד ממך משהו וזה לא לקבל אימרות כמו "שמעתי שמישהו אמר..." או "יש לי חבר שלומד עם הבן של והוא אמר..." כראיות לכלום אז ההפניה למה שאמר ניב היא לא רלוונטית.
הידיעה שלי בהלכה היא אפס אז סליחה אם השאלות שלי לא רציניות מספיק.
הגר"ע יוסף כותב "שאין ספק שמצוה רבה הם עושים..."
האם אפשר לומר שהגר"ע יוסף התבלבל חס ושלום בבחירת המילים שלו.
הוא כותב "מצוה רבה הם עושים".
יוצא שלפחות אותם הכוהנים שהוא מדבר עליהם עושים מצוה ומחילה אבל אני לא מבין איך אפשר להבין דבר אחר.
23:04 | 10/21/2006

שלום יניב...


ראשית, ההפניה לדברי ניב לא באה כ"ראיה" אלא לדוגמא שמישהו שאל. (וגם אליה לא הייתי מפנה אם לא שאני מכיר אישית את ניב.). עכ"פ אינך חייב לסמוך על דבריו ואתה מוזמן לשאול בעצמך את הגר"ע יוסף.

לגבי מה שהגר"ע יוסף אמר שהם עושים מצוה רבה- ודאי שיש מצוה בהריגת אדם הבא להרוג יהודים, אבל אין לזה שום קשר לגדרי מלחמת מצוה המובאים בראשונים ובאחרונים ללא חולק!!

בברכה, יואל.
מאת: ניב
18:30 | 10/24/2006

אתה מוזמן ללכת לרב ולשאול


יניב שלום,
עיין בספר חופה וקדושין של הרב יצחק יוסף שם הוא מדבר על צבא והיחס לצבא בימינו (הספר יצא לאור בשנת ה'תשס"ה) ולראות שם דעתו (אם אצליח להשיג את הספר אצטט מדבריו).
לגבי מה שאמרתי, אתה יכול לנסוע לגאון רבנו עובדיה יוסף הי"ו ולשאול במפורש מהי דעתו ולא להסתמך על "מה שמישהו שאל...".



שירות לאומי | גירוש גוש קטיף | פורום | יחס גדולי ישראל לציונות | ישוב ארץ ישראל | אודיו-וידאו | צור קשר | חינוך ילדים | ספר דת הציונות |