חזרה לנושא

שליחת תגובה להודעה בפורום

זו ההודעה אליה אתה מגיב:

יואל אלחנן 10/7/200500:21

זה שה"חפץ חיים" אמר את המשפט...

בתגובה ל: יואל. שתי שאלות "הנה זה מתחיל" לא מלמד כלום על התיחסות חיובית לציונות , ואותו בן ששמע זאת מפיו יודע לומר באופן ברור כי אביו היה מתנגד לציונות.

אגב גם מרן הגה"ק מסאטמאר אמר שלולא הקמת המדינה הציונית היתה קרובה הגאולה לבוא לאחר החורבן הגדול של יהדות אירופה, ומשפטים בסגנון "הנה זה מתחיל" נאמרו גם לפני התנועה הציונית ע"י רבנים גדולים שונים.

אך האם אמר זאת ה"חפץ חיים" על התנועה הציונית או על פעולותיה??

ואגב באותו ספר של הגרמ"מ ישר מובא שמרן הגר"א וסרמן היה תלמידו וממשיך דרכו המובהק ביותר!! ופוק חזי מה כתב באופן הברור ביותר אודות הציונות (ורבים מהדברים מביא בשם רבו ה"חפץ חיים") ובעז"ה בקרוב נעלה מאמר שיכלול את דברי מרן ה"חפץ חיים" עצמו אודות הציונות ואביזרייהו.

לגבי "אם הבנים שמחה"- אתה יכול להפנות אותי לראיה הלכתית אחת בדבריו שיש בה משום לגיטימציה לתמיכה בתנועה הציונית או שיתוף פעולה עמה?? אשמח לשמוע.

בברכה,יואל.
ביטול ההודעה תופיע בפורום לאחר אישור מנהל הפורום.