חזרה לפורום

עוד שאלה...

4 הודעות בנושא

  תגובה לנושא
אביעד 9/12/200705:05

מה היה יחס מרן רשכבה"ג האור שמח זצוק"ל לציונות??

בברכת כתיבה וחתימה טובה, אביעד

יצחק_ב 9/15/200716:32

יחס האור שמח לדין שלש השבועות לדורות...

יחס מרן רשכבה"ג האור שמח זצוק"ל לדין שלש השבועות לדורות-

בראשית נ כד: ואלקים פקוד יפקוד אתכם והעלה אתכם מן הארץ הזאת אל הארץ אשר נשבע לאברהם ליצחק וליעקב:

משך חכמה:

הנה למדם כי לא יעלו כחומה (כתובות קיא,א) עד בוא נביא מהשי"ת ויאמר פקד וכו'.

וזה למוד לדורות שלא יעלו מעצמן {אלא והעלה אתכם}.

יואל אלחנן 9/16/200715:06

עוד באשר לדעת מרן ה"אור שמח"...

בענין השבועות והציונות ראה גם כאן באתר במאמר: "זיוף דעת מרן האור שמח ע"י ספר "התקופה הגדולה" http://www.yoel-ab.com/katava.asp?id=91 

כמו כן חתום מרן האור שמח יחד עם כל גדולי ישראל בדרישה החד משמעית לפרוש מקהילת הציונים בא"י שנקראה "הועד הלאומי" (שמטעמה ומטעם הבריטים  כיהן הראי"ה קוק כרב ראשי של ארה"ק). (ראה דת הציונות עמ' ס"ו)

כמו כן ישנו מכתב מפורסם נוסף שלו (המובא במרא דארעא ישראל חלק ב' עמ' כה) אותו כתב לרב אברהם יעקב סלוצקי מחבר ספר שיבת ציון (נדפס בורשא בשנת תרנ"ב) ממנו נראית התנגדותו לכל הרעיון הלאומי החדש שיסודתו בלבם של מומרים ופורקי עול חניכי ההשכלה ואזהרתו מדיבורים גבוהה גבוהה אודות ראשית הגאולה וכד' שיש בישוב א"י בזמננו (וזה עוד לפני שקמה התנועה הציונית שהיתה הרבה יותר גרועה בהשקפותיה מאשר תנועת חיבת ציון שקדמה לה).

בברכה, יואל.

ניב 9/21/200708:24

איחוד כל התשובות

בס"ד
 
ר יואל היקר...
אינך חושב שאולי הגיע העת לאחד במקום אחד את כל גדולי ישראל שהתנגדו לציונות מחד גיסא אבל ראו בגזירת "שלש השבועות" גזירה לדורות כדעת אור ישראל ותפארתו האדמו"ר מסטמר זצוקללה"ה זיע"א תנצב"ה?
בכל מקרה ברצוני לדעת מהי דעת-תורה של הסטייפלר זצוקלה"ה? כי ראיתי בספר מסוים ששאלו אותו ומתוך תשובתו משמע שאינו סובר כאדמו"ר בזה.