חזרה לפורום

שתי הרצאות בערב אחד!! ב"שלהבת" בבאר שבע

7 הודעות בנושא

  תגובה לנושא
יואל אלחנן 8/15/200601:23
בעום ראשון הקרוב (כו' באב-יום עלית נשמתו בסערה השמימה של מרן הגה"ק מסאטמאר זצוק"ל בעל ה"ויואל משה" רבי יואל טיטלבויים) תתקיימנה שתי הרצאות ברצף במדרשת שלהבת (ברח' דוד הראובני 15-ביהכנ"ס יוסף חיים) ע"י הרב אברהם חזן (יו"ר ארגון אזמרך בלאמים)

20:00-21:30- "המדינה היהודית-האמנם יהודית?"
21:30-21:45- הפסקה.
22:00-23:30- "מדינת ישראל ומצות ישוב א"י-התלכנה שתיהן יחדיו?"

לפרטים נוספים: 057-3129952.

הכניסה חופשית. ניתן להשיג ספר "דת הציונות" במקום במחיר 10 ש"ח בלבד.

בברכה, יואל.
יואל אלחנן 8/16/200623:03

שימו לב!!

כנראה שאחת מבנות המדרשה היקרות בבאר שבע רצתה להכין את עצמה להרצאה של הרב חזן ביום ראשון הקרוב. לכן, היא פנתה לרבני "כיפה" עם הכותרת של ההרצאות ובקשה תגובה מנומקת ומפורטת..

שימו לב לתשובה שקבלה מ"צוות ישיבת פתח תקוה" ונא לעזור לנו אם מצאתם בה תשובות לשתי השאלות שהציגה השואלת הנכבדה (שלא לדבר על נימוק הלכתי לתשובות אלה...).

ולשואלת הנכבדה- אם ברצונך לבוא מוכנה להרצאה של הרב חזן, אתר כיפה זה ממש לא הכוון להתכונן להרצאה...

וז"ל השאלה והתשובה:
שלום רב!

1) המדינה היהודית-האמנם יהודית?

2) מדינת ישראל ומצות ישוב א"י-התלכנה שתיהן יחדיו?

אשמח אם התשובות יהיו מפורטות ומנומקות.

יישר כח עצום על תשובותיכם המחכימות.



תוכן התשובה
1. המדינה יהודית !!!
מדינת ישראל , ראשית צמיחת גאולתנו , היא אחד הניסים הגדולים ביותר שעשה הקב"ה לעם ישראל . זוהי הנבואה וההבטחה הגדולה שהבטיח רבש"ע לאבותינו הקדושים שהוא יביא אותם לארץ .
עצם שיבת ציון היא התשובה לכל השאלות ובמיוחד מי שילמד ברצינות את ספר עזרא יראה כי גם בשיבת ציון היו בעיות רוחניות חמורות מאוד שכנגדן תוקנו תקנות עזרא .
כמובן שבתפילותינו לקב"ה אנו מתפללים לגאולתנו ממש ולא לראשית צמיחת גאולתנו . אנו חולמים למדריגה גבוהה יותר אפילו מדוד ושלמה . כאשר לומדים תנ"ך ואת האגדות במסכת יומא על המצב בבית שני מזדעזעים מהאירועים שהיו שם . האם איננו חולמים להגיע לימים אלו ??
הם לא היעד שלנו אך כדי להגיע למימוש האידיאל שלנו יש לעבור תחנות בדרך כאשר אחת התחנות המשמעותיות היא השיבה לארץ שלא הייתה כלל מתאפשרת ללא קיומה של מדינת ישראל .
בוודאי שיש לנו עוד לאן לשאוף !!!המון דברים במדינה אינם לרוחנו .
אנו חולמים על בית משפט שיפסוק ע"פ דיני התורה . אנו חולמים על מדינה שלימה ששואפת לדעת את אלוהיה . מדינה שכל מגמתה היא הקריאה בשם ה´ . אנו רחוקים מזה אך אנו עובדים על זה וזה תהליך ארוך.
הרב דרוקמן החדיר בי את ההסתכלות הרחבה של המציאות ולא דרך נק´ הזמן בה אני נמצא . איפה היינו לפני שישים שנה ?? האם משהו חלם שזה יהיה מצב האומה ??
סבא וסבתא שלנו שנכחדו בגרמניה היו שואלים את השאלה שלך ? הם היו צוחקים מהאפשרות שתעלה השאלה שלנו .
58 שנה קיימת מדינת ישארל. זה בסך הכל שני שופטים בתקופת השופטים . צריך לראות את הדברים ברוחב . בהסתכלות של דורות ולא קצרת טווח .
יש נסיגות
תרתי משמע
בתהליך הגאולה הזה אך אנו בתהליך ארוך שכל הסימנים שהגמרא מזכירה לזיהוי הגאולה מעידים כי אנו בדרך הנכונה ומדינת ישראל היא הבסיס ההכרחי לתהליך זה .
כאשר זו התפיסה גם מצוות יישב הארץ נבחנת כך.
גם כאן אנו כואבים על כך שהמדינה לא מעוניינת בחינוכם של הנוער לאהבת כל א"י וכו´ אך בוודאי שזה הולך ביחד. מאיפה שאת כותבת את שאלתך את מקיימת את מצוות יישוב הארץ.
ב"ה נעשה ונצליח ועם תפילות ומעשים למימוש הדברים נקרב את גאולתנו .

כל טוב ובשורות טובות
התשובה התקבלה מצוות ישיבת פתח תקוה בתאריך כ"ב אב ה´תשס"ו








דנית 8/17/200601:29

חוצפה ולשון הרע

אני שואלת פעמים רבות את צוות הישיבה וצוותים של ישיבות אחרות והם עונים נפלא .
פעם שמעתי מרב שלי שהרב צבי יהודה סירב לשלוח לפולמוס על השקפת עולם את תלמידיו כי החרדים תמיד שאלו על הראי"ה : מנא הני מילי ? מאיפה ההוכחה שלך ? הוא לא ראה בחוסר מקור בעיה . אינני מבינה מה הבעיה עם התשובה הזו ??
צלפחד 8/17/200612:19

בזמן שהייתי נחשב לדתי לאומי ביותר

מעולם לא הסתפקתי האם אפשר בלא מקור לדברים, יצאתי מתוך נקודת הנחה שיש מקור לדברים רק שעדיין לא למדתי אותו, כך לדוגמא אמרו על ספרי "אורות" שלכל הדברים שם יש מקור מכתבי האר"י, אחרי שלמדתי את דברי הרב וסרמן וראיתי איך הוא מבסס את דבריו, התחמקות בנוסח "יש לכל דברי הרב קוק מקור" כאשר הללו סותרים דברי חז"ל ועוד לתלות זאת באר"י (שלא כל אחד יכול להבין את הדברים מתוך האר"י) הרי זה בחינת "הרוצה לשקר ירחיק עדיו"
מי שלא רואה בחוסר מקור להשקפותיו בעיה הרי שהשקפתו מבוססת על סברות כרס (כדברי ר"ת להתיר דבר שהתורה אסרה) ואין השקפה זו השקפה תורנית (כדברי הירושלמי שכל תורה שאין לה בית אב אינה תורה)
אחד האנשים שחיזק אותי ביותר בדרך שבה אני הולך הוא אחד מחברי שכששאלתי אותו לגבי מקור להנהגה מסוימת בציבור הדת"ל (ואכמ"ל) והבאתי לו מקור נגד הדברים מפסוק מפורש שכל יהודי שמתפלל מכיר אותו, אמר לי שדברים אלו הם השקפה חרדית!
ולא היה לו שום מקור נגד, אם השקפה שמבוססת על התורה זו השקפה חרדית (שנגדה עומדת ההשקפה הדת"ל) הרי למעשה ההשקפה החרדית היא השקפה תורנית והדת"ל לא...
יואל אלחנן 8/17/200600:50

אין כאן שום כוונה להיות ציני...

ואם את חושבת שהתשובה של צוות ישיבת פתח תקוה עונה במשהו לשאלות שהוצגו בפניהם את מוזמנת לשתף אותנו, ונשמח אם תעשי זאת.

בברכה, יואל.
אסתר 8/17/200600:47

אין צורך בציניות...

אני חושבת שהבת שפנתה לאתר כיפה, ומי שענה לה על השאלה כן התכוון לבוא ולתת תשובה אמיתית ונכונה ואני לא חושבת- לא משנה כרגע מי צודק- שיש צורך לבוא בגישה של- מי שאלת בכלל, ומה זו התשובה הזו שהם נתנו- אני דווקא חושבת שהתשובה שלהם כן הגיונית... ולעניות דעתי היה כאן צורך לבוא ולהראות לדעתכם מהי התשובה הנכונה במקום "להשמיץ" אחרים , מה שנעשה כאן הרבה ומה שמרתיע הרבה אנשים מהחברה החרדית, מפני שהם מכלילים אותה בכך שמנסים להתווכח לשם ניצוח ולא לשם שמים אמיתי, ומחפשים להוכיח כל הזמן שהמזרחניקים טועים, חשוב מאוד לדעת מהי הדרך הנכונה, נכון, אך יש לעשות זאת בנועם ולהבים גם את הצד האחר, במיוחד כשהצד האחר עליו אנו מדברים כאן- הזרם הדתי לאומי- בא רובו ככולו לש שמים ואהבת העם ... אשמח לתגובה
מיכאל 8/21/200612:14

שלום לרב יואל

תרשה לי להעיר הערה, אני חושב שאתה צריך לקחת בחשבון שמדובר כאן בציבור שרגיל לקבל דברים בלי לחשוב יותר מדי לעומק. גם אני בעברי הדת"ל הורגלתי ללמוד דברים בלי לשאול שאלות מעמיקות (שאלות כן, אבל בלי יותר מדי עומק). היום בדורינו זה הרבה יותר בולט ובטח באתרים כמו כיפה שם הציבור הוא מסכן ועני במחשבה, בדיעות ובהשקפה. הרי שם תוכל למצוא שאלה כמו "האם מותר להאזין לשירים של אביב גפן בספירת העומר כי הרי השירים שלו דיכאוניים ולא שמחים.....?" - אני חושב שהציפיות שלך גבוהות מדי מציבור שהרגילו אותו להיות נמוך ורדוד, וחס וחלילה אין לי שום טענות לציבור המסכן שהורגל כך לחשוב מגיל ינקות ע"י מורים ומנהיגים טועים ומטעים. בדורינו קל מאד לראות זאת וקשה מאד מאד להבין. גם אני לפעמים שואל את עצמי איך זה יכול להיות?! מה הם עיוורים?! עד כדי כך?! אבל אז אני נזכר איפה אני הייתי לפני 15 שנים ואז מבין, מרחם ומתפלל... אין לי ספק שגם אתה מבין כי גם אתה היית פעם כזה.