חזרה לפורום

ליואל אלחנן, באתר כיפה

4 הודעות בנושא

  תגובה לנושא
צלפחד 11/23/200422:20
יש טענה שהרב שמואל יניב דיבר איתך (בקשר ל"דת הציונות") ונתן הרצאה באולפנה עם מקורות נגד הספר ידוע לך על זה משהו?

ראיתי את זה ב:
http://www.kipa.co.il/community/show.asp?Messageid=475953

יואל אלחנן 11/24/200401:16

הרב שמואל יניב אכן התקשר אלינו...

בתגובה ל: ליואל אלחנן, באתר כיפה הוא לא דיבר אתי אלא עם הרב אברהם חזן יו"ר הארגון והוא לא הזדהה בשיחת הטלפון (זיהינו אותו בעזרת מספר הטלפון ממנו חייג, ואח"כ אומת הזיהוי עם מישהו ששמע שיחה שלו בביכנ"ס בגבעת שמואל שם דבר על השיחה עם הרב חזן.

הוא פתח בשאלה: "כיצד העזתם לכתוב שישוב א"י לא דוחה פיקוח נפש" ונתבקש להצביע על מקור שהוא כן דוחה.
ואז הוא אמר שבגמרא מבואר שעל רבי זירא עברו תלאות רבות וסכנה עצומה בדרכו לא"י. וכשנשאל האם כך לומדים הלכה למעשה ממעשה של אמורא בגמרא? וכשהשיב שכן שאל אותו הרב חזן מדוע לא ילמד מעובדה דרבן יוחנן בן זכאי (בהמשך סוגית קמצא ובר קמצא בגיטין נ"ו ע"א) שמותר לותר על כל ארץ ישראל וגם על ירושלים תמורת יבנה וחכמיה. הוא התרגז מאד והרב חזן שאל אותו אם הוא גם נכנס לתנור אחת לשלושים יום כמו שעשה רבי זירא??

ואז הוא שאל את הרב חזן אם הוא מעדיף שערפאת ישלוט עלח המדינה. וכשהרב חזן השיב לו שאין כאן שאלה של עדיפות אלא שאלה עקרונית מה מסכן יותר את עם ישראל שלטון שמחטיא את רוב העם בעבירות החמורות ביותר ובראשן חינוך העם לכפירה באלקים או שלטון שמטרתו להרוג יהודים והתשובה לשאלה זו ידועה לכל תינוק בישראל ש"קשה המחטיאו לאדם מההורגו".ומי שלא מסכים עם כך ששילטון שכל מהותו מלחמה בבורא עולם והדחת רוב העם לכפירה בו וכל חוקיו מיוסדים נגד חוקי תורתנו הקדושה על כל כלליה ופרטיה מסכן אותנו מכל שילטון של גויים אכזריים ככל שיהיו (ולא מבין כי פגיעה ברוח היא חזקה הרבה יותר מפגיעה בגוף) אין לו בעיה עם "דת הציונות" כי אם עם חז"ל שאמרו זאת בפירוש, אבל מה לעשות את שמואל יניב כנראה למדו רק את המימרות בחז"ל שמדברות על עליה לא"י. ואת המימרות שמסבירות מה זה יהדות לא למדו אותו.

מהתשובה הזאת הסיק הר' יניב שאנחנו רוצים שיאסר ערפאת יהיה המנהיג שלנו... ואץ שמח וטוב לב לספר זאת בבתי כנסת בגבעת שמואל ובאולפנות וב"ה פרסם את ספרנו. ואנו מקוים שממנו ילמדו עוד רבנים.
(אגב, מכתב תודה אישי על פרסום הספר נשלח לר' שמואל יניב הביתה).
עכ"פ אלינו לא נשלחו ע"י הר' יניב או ע"י כל רב אחר בציונות הדתית שום מקורות נגד מה שכתוב בספר. כל אלה שדברו גבוהה גבוהה כאן בפורום על מפגש עם הרבנים שלהם נעלמו כלא היו.

הר' שרקי ממכון מאיר התקפל וברח מדיון בשאלות עקרוניות כי לא אמרו לו שלום בתחילת המכתב (ממש רחמנות..).

הרב אבינר עד היום לא הגיב למכתבנו אליו ולספר "דת הציונות" שנשלח אליו.

נשמח לקבל כל מקור שסותר משהו שכתוב בספר ונשמח עוד יותר לתקן טעויות שבספר אם ישנן. ואפילו לקנות דגל כתום אני מוכן אם מישהו יראה לי מקור לכך...

בברכה,יואל.
צלפחד 11/24/200411:31

קשה לי מאוד להאמין שתוכל לקבל מקור כזה

בתגובה ל: הרב שמואל יניב אכן התקשר אלינו... מסיבה פשוטה שר' שלמה אבינר כתב חוברת על נושא שלשת השבועות כביכול לסתור את "ויואל משה" בין היתר מביא את זה ש"א"י נותנת פריה בעין יפה" הוא הוכחה לגאולה כאשר הביא בהערות בספרו "שלא כויואל משה" משמע ראה את הספר אבל מתעלם מכל ההוכחות נגד הספר (של הר' אבינר) איך אתה מצפה לתשובה ממישהו שכתב ספר נגד ספר אחר כאשר בספר שכתב נגדו יש הוכחות רבות שהוא טועה? (חוץ מזה שבויואל משה כתב שגם אם מישהו יוכיח ששלשת השבועות אינן בתוקף עדיין יש איסורים רבים בציונות ובמדינת ישראל שר' אבינר מעדיף לקרוא להם "דברים שצריך לתקן" ולא שינוי כיוון לגמרי)

נ.ב לגבי הדגל יש הוכחה ממסע הדגלים במדבר של בנ"י (אם אתה לא יודע למה אני מתכוון אל תדאג כבר ימצאו משהו עם קדושתו הנוראה של צבע כתום ועל שבנ"י התאוו לדגלים ועוד כמה שאפילו צריך לעשות "על האש" ביום העצמאות (משום דומיא דגאולת מצרים ששם אכלו קרבן פסח) ולתקוע בשופר ביום העצמאות (דומיא דמלחמות אתחלתא דגאולה) וכו' וכו'
צלפחד 11/24/200411:38

נזכרתי באחת מה"ראיות"

בתגובה ל: קשה לי מאוד להאמין שתוכל לקבל מקור כזה כחול ולבן (דגלנו האהוב)זה שילוב של צבעם של שני שבטים יששכר וזבולון שמדינה זו מסמלת את הרוח והחומר (לא אני המצאתי את הראיה הזו היא הופיעה באחד העלונים לחג העצמאות
דרך אגב בהקשר למאמר הקודש שבחול יש דברי הנצי"ב (רבו של הרב קוק) בשו"ת משיב דבר (אם אני זכור לי נכון ח"א סימן מד) על שאין אפשרות לגדול בתורה כאשר לומדים קודש וחול ביחד (מה גם שבישיבות הדת"ל-אני לא מדבר על החרד"ל- לא לומדים קודש וחול ביחד אלא טומאה ומעט קודש ביחד אבל אל דאגה מעט מן האור דוחה הרבה מן החושך...)