מאת: עדו
10:57 | 1/20/2006

הרב שך זצ"ל והרב מנחם מנדל שניאורסון


ב"ה אומנם אין זה קשור לדיונים על ההבדלים בין היהדות החרדית לבין הציונות הדתית. אבל, הבנתי מהרבה חסידי חבד שהרב מנחם-מנדל שניאורסון תמך מאד במדינה ואף ישנם חיילי צה"ל גאים רבים מחבד. מצד שני, ראיתי את יחסו של הרב שך זצ"ל בכתביו על הרבי. ברצוני לשאול, מה הייתה בדיוק נקודת ההתנגדות להרב שניאורסון? כי בנתיים, כל ראיון או עדות שקראתי כולם התפעלו מהרב שניאורסון זצ"ל ורק הרב שך התנגד נחרצות. לא מובן.
מאת: עדו
12:40 | 1/23/2006

תודה לשניכם


בתגובה ל: הרב שך זצ תודה שהסברתם לי כי באמת לא הבנתי.
מאת: משיב
23:07 | 1/22/2006

חלילה מלומר כדבר הזה


בתגובה ל: הרב שך זצ על הרה"ק מליובאוויטש זי"ע שתמך במדינה ח"ו. והדברים ידועים מפורסמים ומודפסים, שרבה"ק מחב"ד (כולל הרבי האחרון זי"ע, בתוך שאר גדולי ישראל) התנגדות לציונות מאז שהיא קמה.
ומה שיש כאלה המכנים עצמם "חסידי חב"ד" שתומכים בציונות, אין זה פלא, שיש גם כאלה שאומרים שהרבי הוא מלך המשיח. וכל יהודי עם זקן וכובע מעוקם, יכול להגיד על עצמו שהוא שליח חב"ד והרבי הוא שליט"א מה"מ וכו' באין פוצה פה ומצפצף.
דוק ותשכח, שאם תשאל כל "חסיד חב"ד" ציוני, כמה פעמים הוא הי' אצל הרבי זי"ע, או כמה משיחות הרבי הוא למד - אזי תראה כמה הוא קשור לחב"ד.
שנזכה לראות ב"ב בגאולה השלמה והאמתית בביאת מצ"ד בבי"א
מאת: ישראל קרמר
21:10 | 1/22/2006

לעדו לגבי הגאון הרבי מלובביץ' זצ"ל


בתגובה ל: הרב שך זצ בס"ד

הרבי מלובביץ' היה נגד הציונות, וראה במדינה רק מקלט ליהודים ולא אתחלתא דגאולה, אך תמך ביישוב א"י בזמננו והיה אוהב ישראל גדול.



שירות לאומי | גירוש גוש קטיף | פורום | יחס גדולי ישראל לציונות | ישוב ארץ ישראל | אודיו-וידאו | צור קשר | חינוך ילדים | ספר דת הציונות |