לגבי המכתב אתה צריך ללכת לישיבת קרית מלאכי (עד כמה שידוע לי המכתב לא מיועד לפרסום ציבורי ולכן לא ניתן לפרסמו כאן אך תוכל אולי לראותו בישיבה)
בספר "מקראי קודש - הלכות יום הכיפורים" (לרב משה הררי ממרכז הרב, מהדורה שניה) פרק ב הערה נט עמוד מו על ענין הטבילה בערב יוה"כ כתב וזת"ד:"הגר"א נבנצל שליט"א העיר, שגם היום ישנה טבילה לגברים שצריך לברך עליה, מלבד טבילה לגרים. והיא ברכת הטבילה לחייל שצריך לעלות לשמירה בהר הבית וכן הדין אם צריך החייל לדכא התפרעויות או לסייר בשטח הר הבית כדי שהשטח לא יהיה הפקר לערבים (??) וחייל הנמצא שם צריך להזהר שלא ללכת צער אחד שאינו לצורך, אלא רק היכן שהוא מוכרח ללכת בתוקף תפקידו..." ע"כ. השמטתי את הערות המחבר בסוגריים אבל לעצם הענין: א. הסגנון הינו ציוני-דתי מובהק ("שלא יהיה הפקר לערבים" זו בדיחה עצובה שאין צורך להסביר אותה אפילו). ב. מדוע פוסק לברך על טבילה זו בפשטות כזו? ג. מה פירוש "תוקף תפקידו" הרי מדובר באיסור דאורייתא לרוב הפוסקים כידוע ואין בזה שום ענין של פיקוח נפש, שרק בגלל הלאומנים למיניהם העולים להר הבית יוצרים אח"כ את הבעיות כידוע.
עכשיו, א"א לפטור את הענין בפשטות ולהגיד שהמחבר לא נאמן. לכן ברצוני לקבל התייחסות ואנא האירו את עיני בנושא זה.
כתבתי כדאי במקום "כיצד להתייחס".
בנוגע למה ש"ח" כתבה, אין לי אפשרות לשאול ולברר ואין סיבה להניח או לחשוד ששינו את הדברים וגם יש סיבה לחשוד יש להביא ראיה לכך ומסתמא הדברים הובאו כדבעי - ולכן ברצוני לקבל התייחסות ענינית.
ממתין לתגובת יואל אלחנן או יצחק ב
יישר כח על המקור. יש אפשרות שתראה אותו לאדם גדול שיחווה את דעתו בנושא? אם מישהו מהאתר יוכל לעשות את זה אודה לו מאוד. ועוד יותר טוב אם אותו גדול מכיר את הרב נבנצל.
תודה, אליהו.
בהבאת ציטוטים וסילופם והחשד שלי הוא לא הזוי או בלתי סביר...
רציתי לציין כי לפני מספר חודשים (בסביבות פסח, נדמה לי) הובא בגליון ש"ק של "יתד נאמן" ראיון ארוך עם הרב נבנצאל שליט"א בו אמר כי בזמן הגאולה צריך לנהוג בקיום המצוות בדקדוק יתר בכיוון של לחומרה ולכך אנו צריכים לשאוף. דבר זה מהווה ניגוד גמור לנכתב בחוברתו של הר' ברגמן "המדינה היהודית" אשר טוען כי יש להתחשב בזמן ה"אתחלתא דגאולה" בכלל העם כולל הרחוקים משמירת מצוות ועל כן להקל ככל הניתן.
אבל עדין בנקודה הזו אין בכתבה מעיתון או ראיון עם הרב עצמו שום הוכחה או ראיה לעצם הנידון שכן הרב לא דיבר שם על הנידון דידן, כפי שהבנתי ממך... ולכן שוב, הטוען כי אין להסתמך על הציטוט וכי הוא עבר "שינויים" על הטוען זאת (במקרה הזה, הטוענת) - נטל ההוכחה, עד אז הציטוט בעינו עומד. ואוכל להגיד יותר מזה, בעבר ראיתי שיעור שהרב נבנצאל מדבר על עליה להר הבית בצורה חיובית מאד, כך הציטוט לא תלוש מהמציאות ולכן שאלתי.
לגבי גדול שיכול לבחון את הדברים: איני יודע לאיזה גדול מדובר, ראש כולל? דיין? ת"ח? מה בדיוק? וחוץ מזה, מה תועיל פרשנות צריך לבדוק את דעת הרב נבנצאל שליט"א עצמו ולכן שאלתי בפורום אם מישהו יודע התייחסות ענינית לנקודה הזאת וכיצד להתייחס כי לי אין אפשרות לבדוק עם גדול אמין בודאי לא עם ת"ח המכיר את הרב נבצנאל מקרוב, כי את מי שהנני מכיר כולם ציונים-דתיים מובהקים או חרד"לים ברמ"ח איבריהם. לו היתה לי אפשרות, הייתי נוסע לירושלים ושואל את הרב וכותב כאן את התשובה.
כאמור ממתין תשובת יואל אלחנן או יצחק ב או מגיב רציני אחר.
בעז"ה
ליואל שלום,
אלו "נטיות אפיקורסיות" מופיעות בספר 'קובץ יסודות וחקירות'?
למותר לציין שאינני מבין כיצד אתה ראוי בעיני עצמך להיות הצנזורה של הרב נבנצל.
ושאלתי כי ר' יואל אלחנן כתב שאם יש שאלה על מאמר מסוים וכדו' ניתן לשאול
שירות לאומי | גירוש גוש קטיף | פורום | יחס גדולי ישראל לציונות | ישוב ארץ ישראל | אודיו-וידאו | צור קשר | חינוך ילדים | ספר דת הציונות | |
|