מאת: Sandalin
06:51 | 5/2/2011

זמן עמידה בצפירה


האם צריך למדוד את דקת דומיה לפי השעון אן שמא יש להחמיר כשיעור אחד משישים של שעה זמנית ?
מאת: יצחק_ב
10:45 | 5/2/2011

שאלה בוערת...


שיש להפנות אותה לרבנות הראשית שתפרסם בהקדם את פסיקתה (לפי הוראת הבג"צ)
מאת: פני הדור
06:39 | 5/3/2011

כמה קולעת ההגדרה בור ושוטה


שנתן מרן הגאון הרוגוטשובער זצוק"ל למי שמסר את מוסד הרבנות בידיי המינים.
מאת: פני הדור
06:03 | 5/3/2011

ביישובים בהם אין צפירה


יוצאים ידיי חובת הצפירה ע"י כך ששליח הציבור לוחץ על הצופר באוטו של אחד התושבים וכל היתר מתגודדים מסביב. מי שלא יכול להיות נוכח מטעמים מוצדקים פטור בדיעבד ע"י הלחיצה של הש"ץ. זמן הלחיצה לא יפחת מדקה אחת.



17:44 | 5/3/2011

כנראה צופר הנעמתי...


הודעה זו ללא תוכן
מאת: פני הדור
08:38 | 5/3/2011

מי מפעיל את הצופרים ?


הודעה זו ללא תוכן
מאת: נועם
04:35 | 5/5/2011

חוסר רגישות


אני מבין שהצפירה לא אומרת לכם כלום וכן העובדה ש22,000 חיילים נפלו בדמי ימיהם כדי שתוכלו לכתוב את דבר הבלע שלכם כאן בארץ הקודש כשאתם שבעים ומדושני עונג, אבל לפחות תתחשבו במשפחות השכולות שהצפירה עבורן הוא דבר משמעותי.


תודה.

מאת: מרים
11:58 | 5/5/2011

חבל שלך אין רגישות ליום השבת מידי שבוע,


ולגבי החללים, להיפך! דוקא לנו,עפ"י דעת תורה, יש עודף רגישות לפיקוח נפש ולשמירת הנפשות, ולכן אנו טוענים שאסור למרוד בגויים, ואסור לסכן אפי' נפש אחת בשביל אדמה. אינך מבין? אם לא היו יוצאים למלחמות אסורות, שלא לפי דעת תורה, אולי לא היו ה-22 אלף חללים האלה.אז די להתחסדות, ותתמקד בעניין עצמו.

ואם אתה כזה רגיש ורוצה לעזור להם, אז בבקשה תקרא תהילים לעילוי נשמתם (אם יועילו לפרסם גם את שם האם) ולעשות כל שביכולתך לעזור להם, להתקרב לדרך ד',ולשמירת תורה ומצוות, ואז באמת דאגתך תהיה במקומה.

תודה,מרים

מאת: אורי
12:33 | 5/5/2011

אני לא חושב שהסיבה שצוחקים פה על הצפירה


היא בגלל ששמחים שמתו אנשים. אלא צוחקים על עצם המנהג הגויי לעמוד בצפירה ותו לא. וכמובן על הרבנות של מדינת הציונים.
מאת: משה
08:20 | 5/10/2011

כחרדי


אני מסכים איתך לגמרי, אנשים פה באתר איבדו רגש מינימלי. אני מסכים אתכם אומנם שאין לזה שום ענין הלכתי וזה מנהג שמקורו בגויים ומטופש, אבל בכל זאת יש פה משפחות ששיכלו בנים שזה דבר שאף אחד לא יכול לדמיין מה התחושה, אז לפחות תגלו מינימום רגישות לא לצחוק על זה מתוך הבנה למצבם הקשה ולא לדון אדם עד שתגיע למקומו.

עובדה אגב שדעת רבותינו היא שאם קרה בדיעבד שנתקלת בצפירה ואתה בדיוק באמצע הרחוב אז כן לעמוד כדי לא לגרום שנאה... רואים שיש לעשות להכעיס שזה עלול לגרום לחילול ה'. כל שכן שלא לנהוג בכוונה בקום עשה ולצחוק עליהם.

אני מקווה שתפרסמו את זה

מאת: צלפחד
12:53 | 5/11/2011

הבעיה הפוכה:


אנשים איבדו את השכל לגמרי וחושבים ברגש רגש רגש, היית פעם בישיבת הסדר בזמן צפירה? אני הייתי (כרגע מדובר על עדות אישית ולא על הכללה רק שתתפוס את העקרון) ועשו שיעור מיוחד מכוון לזמן הצפירה שמיד לאחר לימוד משנה או שתיים התחילה הצפירה ועצרו את השיעור בשביל לעמוד ולשתוק דקה (או שתיים אני כבר לא זוכר כמה זמן זה), לעשות ביטול תורה בקום עשה כזה גדול של להביא אנשים לבית מדרש כדי לא ללמוד שם בלי שום תירוץ ללא טענת "רגישות" (כיון שזה לא באמצע הרחוב)

אתה מבין את גודל הטמטום או שגם זה "מרגש אותך"?

מאת: אליהו.א.ד
14:26 | 5/11/2011

עדות של חבר...


שהיה ב'מרכז הרב', שראה את כל הלומדים באוצר ספרים של ה'ישיבה' נעמדים דום בצפירה ומפסיקים את הלימוד. ולא, לא היו שם חילונים או משפחות שכולות...
מאת: יצחק_ב
16:18 | 5/11/2011

על דעת השלטון ועל דעת העבריינים..


הוחלט כי כל משך זמן הצפירה יהא כמי שמתו מוטל מלפניו,נמצא שפטור באותה דקת דומיה מכל מצוות האמורות בתורה.



שירות לאומי | גירוש גוש קטיף | פורום | יחס גדולי ישראל לציונות | ישוב ארץ ישראל | אודיו-וידאו | צור קשר | חינוך ילדים | ספר דת הציונות |