מאת: שלומי
15:50 | 8/12/2009

מעולם לא שמעתי דברים כה ברורים כמו שנאמר


שנים שאני עוסק בתחום ומעולם לא שמעתי דברים כה ברורים ויפים כמו שאמר הרב חזן חן חן על הדברים.

הייתי רוצה להוסיף, שלטענה המרכזית שהשמיע לנדווין לא ענית בדברי הגמ' שהביא, המחלוקת בגמ' שם כלל לא קשורה לכך שיש דין של יצא מכלל עמיתך, השאלה היא לגבי כך האם נחשב ישראל כלומר יהודי. הלא יצא מכלל עמיתך גמ' מפורשות בעשרות מקומות בש"ס. האם לנדווין חולק על גמרות אלו?

מאת: יצחק_ב
04:57 | 8/13/2009

ראה נא את תגובתי..


"הכיוון לתשובה הוא" בדף הקודם
מאת: יהודי
07:49 | 8/13/2009

נכון מאד


לרב חזן מגיע חיזוק גדול וברכת יישר כח על הדברים האמיצים והנוקבים שאמר לכבודו של הקב"ה ותורתו.  הוא דיבר לא רק בשם החיים בדור שלנו אלא גם בשמם של קדושי השואה הי"ד וכל הדורות הקודמים.

מן הראוי להוסיף שאחד הנדבכים המרכזיים של שיטת המזרחי הוא הוספת דברים על התורה שבדו מלבם, כמו עניין הקמת המדינה והשירות בצבא. והרי אנו מצווים ב-"לא תוסיפו על הדבר אשר אנכי מצווה אתכם ולא תגרעו ממנו" (דברים ד', פס' ב'). לענ"ד, זהו היסוד והשורש של גישתם הכפרנית - גילויי פנים בתורה שלא כהלכה, סילופים והשתמטות מהחובה הבסיסית להביא מקורות לדבריהם.

מאת: דניאל
18:04 | 8/16/2009

ההבדל בין לנדווין לרב חזן שמים וארץ


לנדוין לא ענה לאף אחד מהטענות, הוא השמיע ללא הרף שקרים ולהטוטים חזיונות ודמיונות, התביישתי לראות כיצד הוא מתפתל לענות תשובות ולא ענה לאף אחד מהטענות.

חמור מאוד בעיניי שלדעתי גדולי הדור היו קוראים לו "כופר" לומר שבגלל החרדים קרתה השואה? זוהי עוול בלתי יכופר הוא לא מאמין שהקב"ה מנהל את העולם, שמי שלא מגיע לו למות לא ימות!! הוא יכול לומר שצריכים לעשות משהו אבל לומר שהחרדים הם אלו שגרמו לשואה והרגו מליונים של יהודים? זה פשוט נבלות שאין כדוגמתה.

פלא בעיניי שהדברים לא הותקפו כראוי.




שירות לאומי | גירוש גוש קטיף | פורום | יחס גדולי ישראל לציונות | ישוב ארץ ישראל | אודיו-וידאו | צור קשר | חינוך ילדים | ספר דת הציונות |