חזרה לפורום

הרב יואל...

5 הודעות בנושא

  תגובה לנושא
הדר 5/11/200620:19
גם לחרדים וגם לדת"ל יש הסברים והוכחות למה דווקא הדרך שלהם היא הטובה והרצויה.. אבל גם אם 120 שנה נדון בסוגיות האלה, לא נגיע לידיעה מהו באמת רצון ה'..

האם לדעתך יש אמת אחת, שרק היא נכונה ורצויה בפני הקב"ה, וכל דבר אחר הוא פסול?
או שיש כל מיני דרכים לעבוד את הקב"ה, ולכל נשמה ונשמה יש את הדרך שמתאימה לה? (כמובן-העיקר שהכל יהיה לפי התורה וההלכה,..) ולכן צריך תמיד לברר, אך בסופו של דבר ללכת לאיפה שהנשמה ש-ל-י מרגישה טוב?
אבי חציל 5/12/200601:38

ע"פ ההלכה, היהדות, וגם - שכחת!

בתגובה ל: הרב יואל... ע"פ גדולי הדור!

אף אחד מגדולי הדור לא התיר את הדרך
העקומה ומעקמת של הצה'ד.


יואל אלחנן 5/11/200621:46

הדר... מה היית עונה...

בתגובה ל: הרב יואל... לאדם שהיה שוא אותך את אותה השאלה רק שבמקום דת"ל הוא היה שואל זאת לגבי הרפורמים?

בברכה, יואל.
הדר 5/13/200623:06

אבי והרב יואל...

בתגובה ל: הדר... מה היית עונה... אבי- זה אותה נקודה! לדעתי יש גם גדולי דור שהם צה"ד!!

הרב יואל- נראה לי שהרפורמים "קצת" חורגים מגבולות התורה וההלכה.. אשמח לקבל תשובה!

יואל אלחנן 5/13/200623:43

יפה..ועכשיו שאלה נוספת...

בתגובה ל: אבי והרב יואל... מדוע כשאנו מוכיחים כיצד רבני הצה"ד מגלים פנים בתורה שלא כהלכה בתחומים רבים, פוסקים שלא כהלכה ומחטיאים את הצבור ההולך אחריהם הן בדעות כוזבות והן בעבירות מעשיות, אז "אפילו 120 שנה של דיון לא יספיקו כדי לדעת מה רצון ה' באמת" (כדברייך)... ואילו כשמדובר ברפורמים תוך פחות משבוע את כבר קובעת שהם חורגים מגבולות ההלכה ואין לך שום ספק שחריגתם זו היא לא לרצון ה'?? בברכה, יואל.