גיור כהלכה
בעז"ה
לא הבנתי את הטענות. גם אם נקבל את הטענות בדר תכנית נתיב, תכנית נתיב אינה מגיירת אנשים. חיילים רבים הולכים לתכנית נתיב, וחלקם ממשיכים להליך של גיור. ה"גיור הצה"לי" הוא לא תחליף לגיור הלכתי, אלא פשוט גיור שנעשה בתוך המסגרת של צה"ל. הבאים להתגייר לומדים יהדות במשך כחודש (במסגרת אורתודוקסית, ולא במסגרת המכון ללימודי יהדות) בשני חלקים נפרדים, שביניהם יש כחודש של המתנה. הם מחויבים לקיים מספר שבתות אצל משפחה שומרת מצוות. לאחר החלק הלימודי השני יש תקופה נוספת של כחודש, לאחריו החפצים להתגייר באים בפני בי"ד רבני. בבית הדין חייב לכהן לפחות דיין אחד המכהן גם בבי"ד אזרחי.
האם חודש לימודים לא עונה על "מודיעים אותו מקצת מצוות קלות ומקצת חמורות"? האם דייני בית הדין גרועים משלושה הדיוטות בפניהם ניתן להתגייר, וכך נתגיירו נשות שמשון ושלמה המלך (כסף משנה על הלכות איסורי ביאה, פרק יג הלכה טו)?
כמו שכתב אהרון, השאלה היא אם יש אומדנה מספיק חזקה לכך שקבלתם היא מן השפה ולחוץ, או שאין. ראה את מאמרו של הרב דיכובסקי בתחומין כט על ביטול גיור, כמה קשה להוכיח אומדנה כזו, ואף אם זמן קצר לאחר הגיור הגר חוזר למעשיו אין זו אומדנה מספקת. יתר על כן ראה מה שכתב להלכה רד"צ הופמן, ב'מלמד להועיל' חלק ג סימן ח (הרב דיכובסקי מביאו ולא מקבל דבריו, אך חשוב להכירם מכל מקום) שאף כאשר אנו יודעים בוודאות שהמתגייר לא מקבל את כל המצוות - יש מצבים שמותר לגיירו (משום תקנת ישראל, או תקנת הכהן וזרעו בתשובה שם). ניתן לפרוט עוד מקורות רבים, ואינני בקיא די הצורך, אך אתה מוזמן לעיין בספרו של הרב אמסלם - זרע ישראל (וחלקו השני - מקור ישראל, שם יש צילומים של השו"תים עליהם התבסס), שם הוא מברר אלו דברים נדרשים לגיור.
ניתן להציע כי כיום צריך להפסיק לקבל גרים, אך יהיה בכך הודאה שהגענו לימות המשיח.