חזרה לנושא

שליחת תגובה להודעה בפורום

זו ההודעה אליה אתה מגיב:

יצחק_ב 3/25/201017:01

כמה שאתה צודק...

ודאי כי אין ללמוד תורה מתוך המציאות ועל אחת כמה וכמה שחלילה למנות למורי הוראה בישראל קלי דעת המוכנים לסלף את התורה עד שתתאים להנראה להם כמציאות.וגם אם יקדימו ויאחרו לשמם של אותם קלי דעת תוארים מופלגים הלקוחים מעולם התורה, נאמר על שבחים הללו והסר שטן מלפניהם ומלאחריהם.

כי אין לנו ללמוד תורה אלא על פי דעת נותנה ית"ש,ואם קטנה דעתינו לכוון לאמיתת כוונתה נשים ראשינו תחת כפות רגליהם של הבנתה ע"י גדולי התורה ,אלו הנותנים נפשם עליה והמקודשים כולם לשמים.וכבר ניבא הנביא מלאכי כי בסוף הדורות ילגלגו הרשעים על האמונה בה' מתוך המציאות שהרי נבנו עושי רשעה והם הנמלטים אך סופם רע ומר כפי שמסיים  שם כי הנה יום בא בוער כתנור והיו כל זדים וכל עושי רשעה וגו'.

ובספר ישעיה (פרק סו) כי אחיכם מנדיכם [רש"י: פושעי ישראל] יאמרו לחרדים אנו קרובים לה' יותר מכם..

 

סילוף ידוע מתוך הסילופים הוא השימוש במונח "אתחלתא דגאולה" שלא נאמר בגמרא כי אם על הצרות הבאות עלינו תמיד וצרות אלו יתגברו כחבלי לידה זמן מעט קודם הגאולה אשר תבוא אחריהם פתאום (רד"ק שם פסוק ז).

וכבר אמר קדוש ה' רבינו אלחנן וסרמן זצוק"ל והי"ד(קובץ מאמרים ח"א עמ' קסא) "כי שום איש אינו יכול לתאר עצמו הצרה שבגלות אצל יהודים,ושמעתי מאחד מגדולי הגאונים שבדור הזה כי כאשר אני שומע אומרים "אתחלתא דגאולה" נעשה בשרי חידודין חידודין.אך במובן אחד יכולים אנו לומר כי מדינה יהודית מקרב את הגאולה.הגר"א ז"ל אומר שכל הצרות שהיהודים סובלים בגלות תכליתן לקרב את הגאולה.ומכיון שצרת המדינה היהודית עלולה להיות הצרה היותר גדולה,עלינו לקוות שזו תקרב את הגאולה,וכמו שהיה במצרים שקושי השעבוד קירב את הקץ."

ביטול ההודעה תופיע בפורום לאחר אישור מנהל הפורום.