דעת תורה לגבי הבחירות לבית הכסא...
לא מבררים בעזרת פליירים של המפלגות המדברות (כביכול) בשם גדולי ישראל, או פליירים מנגד של המתנגדים להשתתפות בבחירות או הנמצאים במחלוקות כאלה ואחרות עם המפלגות למיניהן.
דעת תורה מבררים בעזרת מקורות תורניים החל מהגמ' והראשונים ועד גדולי הדורות האחרונים וגדולי דורנו.
המעונין לברר נושא זה של ההשתתפות בבחירות חייב לענ"ד לעיין במקורות הבאים:
שו"ת באין חזון להגאון רבי שמואל דוד הכהן מונק זצ"ל.
ספר בעיות הזמן- להגאון רבי ראובן גרוזובסקי זצ"ל (יו"ר מועצת גדולי התורה של אגו"י בארה"ב) עמ' 18.
ספר 'ויואל משה' למרן הגה"ק מסאטמאר זצ"ל מאמר שלש שבועות ובפרט סי' פב'-פט' ומסי' קמ' והלאה.
כדאי גם לקרוא את הספר "מקטוביץ עד ה' באייר" להרה"ח צבי וינמן שליט"א העוסק בהיסטוריה של אגו"י ובטיב הקשר בין העסקנים לגדולי התורה מראשיתה של אגו"י ולאורך השנים, אך קשה מאד להשיגו.
אחרי קריאת המקורות הנ"ל מסופקני אם תהיה לך עדיין מבוכה בנושא אך אם כן תוכל להיות עימנו בקשר ונסייע לך ובאשר לבחירות הקרובות, הנה אנכי הקטן לא זכיתי להגיע להוראה ולכן לא אוכל לומר לך כי אם את דעתי העניה שלכו"ע להימנעות מהשתתפות בבחירות יש הרבה יותר על מה לסמוך מאשר להשתתפות בבחירות אלה הן מצד ההלכה (שאף הגאון רבי ראובן גרוזובסקי זצ"ל שהוא היחיד שהתייחס בצורה מקיפה לענין ההלכתי מצד התומכים בהשתתפות בבחירות פתח דבריו שמדובר באיסור) והן מצד המציאות שהח"כים עושים בבית הכסא ככל אשר עולה על רוחם ויודעים לצטט מגדולי ישראל רק את חובת הציבור לבחור בהם אבל את כל הציטוטים באשר לאופן בו הם מחוייבים לפעול בבית הכסא ומחוצה לו כמייצגי גדולי ישראל הם אכסנו כבר מזמן בבוידעם עם הרבה נפטלין, ומקיימים בהם בכל השנה כולה "בל ייראה ובל יימצא", ועיי' כאן בקונטרס "משפיל גאים" (במדור מסמכים) דוגמא מוחשית כיצד מתנהג נציג יהדות התורה שרוליק פרוש וכיצד הוא נבחר לראשות עיר בעזרת עקירת "ככל אשר יורוך" מרוב תושבי העיר תוך הונאת הציבור, התחזות לרבנים, המרדת קהילות נגד רבותיהן ועוד... ולסיום תשאל את אורי מקלב מ'דגל התורה' האם קבל רשות מהגראי"ל שטיינמן להביא לבית הכסא שהוא בית מינות לכל דבר מאות ילדים חרדים מהדרום ל"יום פעילות חוויתי" (לנו הוא לא טרח לענות בכלל) ותבין את הכלל האסטרטגי הבסיסי שמי שאינו יודע לזהות את האויב לא יכול להלחם בו והעובדה שהוא וחבריו מציגים את עצמם כמי שיצילו אותנו מהאויב היא חוכא ואיטלולא שאין כדוגמתה. ודע שקצרתי מאד ויש הרבה מה להאריך בזה באופן שלא יקשה לך מאומה ממה ששומעים ברחובות על תמיכת גדולי ישראל בהם אך אינני רוצה להאריך בזה במסגרת האתר ולא כתבתי כל הנ"ל אלא כדי שלא ישתמע שיש מקום לאיזו מבוכה בנושא עד שצריך להכריע בזה בין פליירים אשר מרוב כאב לא אוכל כבר להחריש לגמרי... ה' יצילנו משלטון הערב רב ויגאלנו במהרה ע"י משיח צדקנו. בברכה, יואל.