חזרה לנושא

שליחת תגובה להודעה בפורום

זו ההודעה אליה אתה מגיב:

יואל אלחנן 7/13/200919:59

שלום למבררת האמת...

"שבחים גדולים על גדלות של רב" גם במידה והם נכונים אינם סתירה כלל וכלל ל"דעות כוזבות" ולכל היותר יש בהם כדי להצביע על צד של לימוד זכות כלפי בעל הדעות הכוזבות שלא בזדון הגיע אליהן כי אם בשגגה אך סוף כל סוף אם גדולי ישראל חרצו משפטו של חכם   והגדירוהו "בעל דעות כוזבות" חייב כל אחד מישראל להתרחק מדעותיו ומכל מה שקשור אליהן ככל שיכול.

על אחת כמה וכמה אם מתברר שיש הסברים אחרים וטעמים אחרים לסיבה שכונה בעל הדעות הכוזבות בשבחים כאלו או אחרים באופן המוכיח כי שבחים אלה יותר ממה שמעידים על שבחו מעידים על גנותו.

הבנה מעמיקה בכל הקשור ליחס גדולי ישראל לר' קוק מחייבת ידיעה בכל הנוגע להיסטוריה של הר' קוק ומאבקם של גדולי ישראל נגדו אותו תוכלי למצוא בעיקר בספר "מרא דארעא דישראל" חלק ב' (הר' מנחם מענדיל גערליץ,ירושלים תשס"ג). בשל חוסר בסיסי בידיעת ההיסטוריה של תקופת הר' קוק והמאבקים הקשים שניהלו נגדו גדולי ישראל ישנו בילבול גדול בכל הקשור אודותיו גם בציבור החרדי וב"ה שמקום הניח לנו להתגדר בפיזור הערפל ובהסרת הלוט מעל דמותו ופעולותיו ההרסניות   שהפכו אותו ואת תלמידיו לשותפים מלאים בחורבן היהדות בכלל ובא"י בפרט. אך צריך לזה אריכות רבה כדי שיובנו הדברים על בוריים.

כמו כן כדאי לראות כאן באתר את המאמרים הרבים הקשורים לר' קוק.

עלוני שבת הראי"ה וכל שכן החומר המופיע בויקיפדיה אינם אמינים כלל בשום נושא ובפרט בנושאים הקשורים ליהדות ולהשקפת התורה.

בברכה, יואל.

ביטול ההודעה תופיע בפורום לאחר אישור מנהל הפורום.