ה"מצוות" של היצר הרע
בנוסף על התשובות הספציפיות שקיבלת לשאלתך על חגיגות "יום ירושלים" חשוב ללמוד כלל גדול על "מצוות" שהתחדשו בבית מדרשה של הציונים הדתיים.
את הכלל הזה לימד אותנו מרן הגה"ק רבי אלחנן וסרמן זצוק"ל והי"ד במאמרו "המצוות" של היצר הרע" וז"ל:
"בניגוד ליצר הטוב המשדל את האדם רק למצוות,היצר הרע משדל גם לעבירות וגם ל"מצוות" אלא שהמצוות הם מסוג המצוות שלו,של יצר הרע.
ככל שהמצוה היא גדולה יותר בה במדה היא גלמודה יותר ואנשים אדישים אליה.אך מצוה כזאת,שהרחוב מקבל אותה בתשואות,בהתלהבות-הגם שלא רואים בה אף שמץ של שלילות,וכולה טוב;בכל זאת אפשר שבמעמקים,בתוכיותה חבוי ה"עגל".במרוצת הזמן בודאי הדבר יתגלה אולם כבר יהיה מאוחר מדי,יצר הרע כבר תפס את שלו.
ניתן להיאמר כי התייחסות הרחוב לענין כלשהו הוא כעין ברומטר הפוך.כלומר: אם הרחוב חוטף את המצוה בשתי ידים צריכים לבדוק היטב מאיזה מקור היא נובעת,אם אינה "מצוה" של יצר הרע".
ובודאי אם הממליצים לך עליה הם 'רבנים' בעלי דעות רפורמיות כאילו היהדות החרדית הושפעה מכומרים..רח"ל.(ודי למבין במה מדובר).