חזרה לנושא

שליחת תגובה להודעה בפורום

זו ההודעה אליה אתה מגיב:

יוסי 12/29/200403:11

לימודי הסטוריה כפירה????

בתגובה ל: אתה יכול לתת לי הפניה לספר היסטוריה.... מטיעונו של ר' יואל משתמע כי ספר היסטוריה שאינו כולל הצהרה חד-משמעית בענין השגחה מהווה את התגלמות הכפירה האולטימיטיבית. אני משער כי הנ''ל נכון גם לגבי ספר טבע וכו' ואולי אף עיתון.

ר' יואל אף מפנה אותנו לדבריו הק' של מרן בעל הפחד יצחק (תלמיד מובהק של הראי'ה קוק והמצטט אותו פעמים מספר בספר פחד יצחק בשם ''חכם מחכמי האמת'') המרחיב על החיוב להכיר בהשגחתו ית'.

אני מסכים בכל ליבי עם האמור, אלא שאין בכך ללמד על פסילה גורפת של ספרי לימודי חול מכיוון מתמקדים בסיבות הטבעיות (שכמובן מסובבות על ידי ההשגחה העליונה).

ומכיוון שבר' יצחק הוטנר תלינו את יהבנו, הריני לצטט מספר עובדות הנוגעות לבעל הפחד יצחק והניתנות לאישור על ידי בתו הרבנית דיוויד.

1) הרב הוטנר למד פילוסופיה באוני' הומבולד בברלין - ככל הידוע לי ספריהם של קנט, הגל ופיכטה אינם כוללים בכל עמוד הפניה לגדלותו יתברך ואף כוללים פה ושם דברי כפירה רח''ל.

2) בתו היחידה של הרב הוטנר, הרבנית דיויד, למדה בעידודו באוני' קולומביה היוקרתית שבניו יורק - ספרי הלימוד באוני' הנ''ל אינם מאושרים על ידי הוועדה הרוחנית של יתד נאמן.

3) בישיבתו של הרב הוטנר - ישיבת רבינו חיים ברלין בניו יורק מתקיימים לימודי חול. ספרי ההסטוריה נקבעים על ידי מחלקת החינוך של מדינת ניו יורק.

כחרדי מלידה הריני מציע לך להתמקד בטענות יותר מבוססות - כאב לבנות בבית יעקב הנך יודע כי ספרי ההסטוריה של יקותיאל פרידנזון אינם כוללים איזכורים על ההשגחה וכו' ומתרכזים בניתוח העובדות ההסטוריות תוך התמקדות בדברי הימים של היהדות החרדית. ומה שטוב לבנות, גם טוב לבנים (בהתייחס לטיעון הכפירה הגורף של כת''ר).
ביטול ההודעה תופיע בפורום לאחר אישור מנהל הפורום.