ראשית אני מתנצל על ההתנה לתשובה...
נראה מתוך מכתבך כי את חושבת שמטרת המפגש עם הר' אברהם חזן היא להצדיק את ההתנהגות החרדית בכל מחיר ולהסביר לך היכן ה"טעות" שלך בראית הדברים.
אך לא כך הם הדברים כלל!!
ישנה טעות יסודית שמקורה בתפיסה השטחית הרווחת כיום בעולם לפיה קובעים הגדרות מאד מהותיות וערכיות על פי מבט חיצוני ותו לא. אחת מההשלכות הנוראיות של תפיסה זו שגם ההגדרה "חרדי" הפכה להגדרה אחרת לגמרי ממהותה האמיתית. המושג "חרד" פירושו חרד לדבר ה', אם זו חרדה מפני חוסר שלמות בעבודתו ואם זה חרדה מפני העבירה על רצונו ח"ו. אם אשה הולכת בפריצות אין לה שום שייכות למה שנקרא אשה חרדית כי המגדיר הראשון במעלה לאשה יהודיה היא הצניעות.
העובדה שמה שראיתם באלעד עוררה אצלכם סלידה מעידה על חוש בריא לראות קילקולים גם אם לכאורה חותמת של "חרדיות" מנסה לחפות עליהם.
הרבה הרבה פרצות חודרות היום לתוך הצבור החרדי בגלל התואר חרדי שהן מוסיפות לעצמן (יש סרטים חרדיים והצגות חרדיות וסטנד -אפיסטים וחקיינים חרדים ווכן על זה הדרך וכולם בהמלצה חמה של "ועדת רבנים" ו"אנשי חינוך" שמשום מה לעולם לא זכינו לראות שם מפורש של אחד מהם).
אך כיון שצריך הרחבה בדברים הייתי ממליץ לכם להפגש עם הר' חזן. אם נח לכם שהוא יגיע אליכם הביתה זה גם אפשרי. ודרך אגב, יכול מאד להיות שהוא בעצמו ימליץ לכם לשקול מעבר מאלעד ולהתייעץ על כך עם מורה הוראה.
בברכה, יואל.