חזרה לפורום

לגבי מקורות מדויקים למאמר על מתנגדי הרב קוק...

4 הודעות בנושא

  תגובה לנושא
שירה 6/8/200619:20
ניתן לקבל מקורות מדוייקים של דעות הרבנים כנגד הרב קוק? מניין הם לקוחים? הייתי שמחה לעיין במקורות עצמם ובהקשרם. תודה מראש!
ישורון 6/12/200607:18

תשאלי באתר מוריה איך הרצל עקבו של משיח

בתגובה ל: לגבי מקורות מדויקים למאמר על מתנגדי הרב קוק... אני שאלתי אותם שאלה וקבלתי תשובה מתפתלת שהוא לא התכוון שהוא עקבו של משיח, אלא התקופה היא של משיח והוא חי בתקופה,אבל אי אפשר לומר שהרצל רשע,וכל מיני קשקושים ואין להם תירוץ מניח את הדעת כי לא קיים תירוץ שיניח את דעתו של אף יהודי ואפילו החילוניים צוחקים מההברקה הזאת,והרצל מתהפך בקברו.
מלבד זקן חטוב ונאה אין להרצל וליהדות ולאמונה כלום.
החנופה של הדתיים הלאומיים לא תניב שום תוצאות,ככל שיחניפו באותה מידה יחטפו מהחילוניים כמו בעיניין גוש קטיף,והייחס המשפיל בתקשורת.
יואל אלחנן 6/12/200621:58

למען הדיוק...

בתגובה ל: תשאלי באתר מוריה איך הרצל עקבו של משיח ב"המספד בירושלים" לא אמר הראי"ה קוק כי הרצל הוא עקבו של משיח אלא שהציונות המדינית בכלליות נתגלתה בדורנו כעקבו של משיח.

כשמקורבים הביעו תדהמה על הספדו את הרצל, הוא התנצל והדגיש כי לא דבר מאומה בשבחיו כאישיות (ראה כאן במאמר "תגובה לכתבה על הרצל ב"מקור ראשון").

בברכה, יואל.
יואל אלחנן 6/12/200600:33

שלום שירה...

בתגובה ל: לגבי מקורות מדויקים למאמר על מתנגדי הרב קוק... במאמר אודות יחס גדולי ישראל לראי"ה קוק צוינו המקורות. אם משהו לא מובן נשמח להסביר שוב.

בברכה, יואל.