אלא מסתמך על דברי הר' כשר בספרו "התקופה הגדולה" שאינם אלא סילוף וזיוף של הכרוז המקורי ושל העובדות מסביב לכרוז זה כמו שהאריך בזה ידידי הרב צבי וינמן שליט"א בספרו מקטוביץ' עד ה' באייר (ודבריו פורסמו עוד בחיי הר' כשר שמלא פיו מים נגד טענותיו של הרב וינמן). וראה מקצת מזה גם כאן במאמרים באתר.
ולאחר שפורסמו הדברים גם בדת הציונות חלק ב' הראה זאת הגר"ד יוסף (בנו של הגר"ע יוסף לאביו) והשיבו אביו כי לא ידע אודות זיופיו של כשר את העובדות ואת הכרוז בעת שהביא דבריו בחלק ו' של יבי"א [סי' מא'].
ועל הנוסח שציין הר' כשר לא חתמו גדולי הדור כי אם מעט מרבני הרבנות הראשית. גדולי הדור חתמו על כרוזים אחרים לגמרי אבל כשר העלים את העובדה שהיו למעשה שלשה כרוזים שונים והציג את החותמים על שני הכרוזים האחרים כאילו חתמו על הכרוז של הרבנים הראשיים.
בברכה, יואל.