חזרה לפורום

שלום

6 הודעות בנושא

  תגובה לנושא
יצחק 7/2/200912:24

רציתי לשאול כיצד? ואיך זה? שמרן הרב אלישיב שימש כדיין בבית הדין הרבני הגדול של מדינת ישראל הרי לא יעלה על הדעת כי הוא תומך בציונות והרי מרן הרב מסטמאר כותב כי הציונות היא מינות ואפיקורסיות.כמו כן האם זה נכון כי הרב קוק הוא הרב שחיתן את מרן הרב אלישיב אם כן איך זה ייתכן כי מרן הסכים לדבר? וכן לגבי מרן הרב שלמה זלמן אויירבך יש ציונים הטוענים כי הרב קוק חיתן גם אותו האם הדבר נכון ?

יואל אלחנן 7/6/200919:24

לגבי הגרי"ש אלישיב...

א. מילוי תפקיד כזה או אחר במסגרת הרבנות החילונית הראשית אינו מעיד כלל על תמיכה בציונות.

ב. מרן הגה"ק מסאטמר לא חדש שהציונות היא מינות ואפיקורסות. את זה אמרו גדולי ישראל כבר בראשיתה של התנועה הציונית [וכל בר בי רב דחד יומא יכל לדעת זאת לבד אם רק הכיר את הנפשות הפועלות במסגרת תנועה זו או ידע מעט על ראשיה ודיעותיהם].

ג. איני יודע מי חתן את הגרי"ש אלישיב אבל אני יודע דבר אחר. שאין שום גדול בישראל שכדי להוכיח את גדלותו וחשיבותו צריכים להרחיק לכת עד כדי בדיקה  את מי חתן ואצל מי ישב בסנדקאות ואם צריכים תלמידי הר' קוק לעשות זאת אין תעודת עניות גדולה מזו לרבם.

ד. גם אם הדברים נכונים אזי הר' קוק לא חתן את מרן הגרי"ש אלישיב אלא בחור צעיר בשם יוסף שלום אלישיב. מה שאותו בחור עלה ונתגדל במעלות התורה עד שהפך לאחד מגדולי ומאורי הדור לא קשור כלל למסדר הקידושין שלו כמו שאינו קשור גם למלצר שהגיש את הבורקסים בחתונתו.

ה.גם כיום וכל שכן בחתונות שהיו בירושלים לפני עשרות שנים לא התערב הבחור כלל בעניני בחירת מסדר הקידושין שלו ובדר"כ ההורים של החתן והכלה הם אלה שבחרו את מסדר הקידושין כך ששאלות כמו "כיצד הסכים מרן לדבר" וכו' הם שאלות שלענ"ד אין להן כלל מקום ואין בהן או בתשובה עליהן לימוד כלשהוא.

בברכה, יואל.

ניב 7/7/200901:58

לגבי הרבנות

שמעתי מהגר"י יוסף שהגרי"ש אלישיב אמר פעם לגר"ע יוסף, שעדיף שהוא ילך להיות רב ראשי ספרדי מאשר יהיה רב אחר ויעשה נזקים יותר ממה שכבר עשתה הרבנות. אם כך אמר הגרי"ש אלישיב לגר"ע יוסף, יתכן מאד שזו היתה שיטתו גם כן, לצמצם נזקים עד כמה שאפשר.
יהודי 7/7/200902:32

ידוע שהר' קוק הסתיר את דעותיו

ידוע שהוא הסתיר את דעותיו הציוניות משך שנים רבות עד שהגיע לעמדות של כוח והשפעה. לכן, אין במה שכתבת להוכיח שום דבר, אלא אדרבא יש בכך כדי להצביע על אופיו הבעייתי של האיש ועל כך שהוליך אחריו שולל אנשים שגרם להם להאמין שהוא רחוק מדרך הציונות.

יהודי 7/8/200900:18

תוספת

עם כל הכבוד, יש בדבריך כדי להרשיע את הר' קוק בדברים חמורים ביותר שבהם אי אפשר להרשיע אפילו את ראשי הציונות. וזה שנהג להוליך שולל את הציבור (שהאמין כי הוא רחוק מדרך הציונות) ולהסתיר את דעותיו האמיתיות על מנת שיוכל לטפס ביתר קלות לעמדת כוח הוא אחד מהם. היעלה על הדעת כי היה מוזמן לחתן אנשים יראי שמים לו היו דעותיו האמיתיות ידועות ? 

בניגוד אליו, מעולם לא שמעתי כי ראשי הציונות ניסו אי פעם להסתיר את דעותיהם או להסוות אותם...

ניב 7/8/200910:52

הסתרת דעותיו

יהודי היקר,
אשמח אם תשתף את חברי הפורום מנין שאבת את הידיעה על הסתרת דעותיו האמיתיות של ראי"ה קוק. זה חידוש גדול עבורנו... כי לכאורה נראה מדבריו שלא היה ציוני אך בפועל (גם לכאורה) נראה שכן ועתה כתבת שבסתר לבו היה ציוני נלהב בדעותיו - יש לך מקור מהימן לך או ראיות כלשהן?
 
בברכה,